19/4/11

ALTRES ESPORTS(III): BTT- FRANCESC FREIXER

Amb 32 anys en Francesc Freixer és un apassionat de la bicicleta de muntanya, ho podeu descobrir en aquesta entrevista:

-Quin esport o esports fas?
BTT (XC: en circuits on es dónen voltes (3, 4 o 5 depenent de la llargada del circuit) i el total de la cursa són entre 30 i 40 kms i MARATHON que són curses de 60 kms o més, en recorreguts llargs d'una sola volta) i DUATLÓ DE MUNTANYA que combina BTT amb circuits de cros a peu. (També faig duatlons d'alta muntanya que és el mateix però amb desnivells molt més grans ja que en els trams a peu es pujen cims de muntanyes.)

-Perque que aquest?
Em vaig aficionar a la BTT al "boom" que hi va haver fa 15 anys i ja de ben petit que practicava atletisme i tenia motivació per la competició

-Entrenes o practiques molt sovint?
Intento fer un sol dia de descans a la setmana i els altres dies faig entrenament o competició.

-Cansa molt? T’agrada cansar-te?
Sí que cansa físicament però és més dur quan et canses psicològicament (de cap) ja que amb poques ganes i entrenant sol els entrenaments es fan molt més difícils. Normalment crec que en un entrenament em canso més de cap que de cames i el dia de la competició (amb un objectiu i una motivació clara) és a la inversa. En conclusió, m'agrada cansar-me i patir en l'entrenament per el dia de la competició no haver-ho de fer.



-Perque ho fas?Perque t’agrada?Quines sensacions tens fent esport?
Ho faig per sentir-me bé amb mi mateix, tot i que he arribat a un nivell que també he de fer-ho per obligació ja que he de quedar bé amb els meus patrocinadors i donar la talla. Fer esport, sobretot per muntanya com faig jo és molt satisfactori per veure com amb el teu esforç superes desnivells i aconsegueixes fites. A més a més la BTT es gaudeix molt també en les baixades i amb la sensació de velocitat i buscant el límit sobre la bicicleta per camins plens d'obstacles.
La sensació més gran és però la que tens quan, havent disfrutat sobre la teva bici, arribes a la meta i aconsegueixes la victòria o una posició que tu puguis considerar victoriosa en aquella cursa.

-Competeixes? t’agrada competir?
Sí, segurament sense la competició em faltaria motivació per seguir entrenant i superant-me.

-Si competeixes digue’ns els teus millors resultats:
Campió de Catalunya absolut de duatló de muntanya 2010 i 2011
Campió de Catalunya categoria Elit BTT 2010
3r classificat absolut Copa Catalana BTT 2010 (puntuable a llarg de tot l'any)
6è classificat absolut Open Espanya BTT 2010 (puntuable a llarg de tot l'any)
3r classificat absolut Open Espanya Marathon 2009 (puntuable a llarg de tot l'any)
Sotscampió de Catalunya BTT Marathon 2008 i 2009



T'ha permés conèixer món i persones?
Sí, el fet de competir gairebé cada setmana en llocs i amb persones diferents, fa que facis molts amics (tant companys d'equip i d'entrenament com rivals) i que coneguis molt bé el territori, sobretot Catalunya, però també he voltat per Espanya i el més lluny on he anat a competir és a la Patagònia a Argentina. Voltar món et fa coneixer la geografia, els paisatges, la gastronomia i les maneres de fer i de viure de gent diferent a tu.

Com vius l'esport que fas?
Intento gaudir de cada entrenament i cada competició que faig, buscant alicients diferents a cada cosa que faig i variant els entrenaments en funció del temps que disposo i fent diferents disciplines (BTT, bici de carretera, cursa a peu...) i amb diferents ritmes i intensitats, sol o acompanyat.

El paisatge és important quan el practiques?
Sí, tant el paisatge com la dificultat dels camins que faig són un punt molt motivador sobretot a l'hora d'entrenar, ja que en competició vas tant concentrat i amb tant esforç que no n'hi pots fer gaire cas.


Perque recomanaries practicar-lo?
Perquè tant córrer com anar amb bici és un esport d'esforç i superació personal, i per gaudir de la natura i per la satisfacció que dóna poder fer una baixada a tota velocitat després d'haver fet l'esforç de pujar.


Gràcies Francesc i moltes pedalades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada