23/5/12

1ª CURSA DE QUERMANY - PALS

En Bernat Molist ha représ, després d'un temps d'inactivitat, el gust per córrer i va participar en una cursa a l'Empordà on precismanet el va sorpendra el terreny, ell mateix ens ho explica:


1era Cursa de Quermany(Pals 13-05-2012)

Primera edició d’una prova amb 2 distàncies(12 i 20 km’s)
Tant per la distancia com pel perfil de la proba, es tracta d’una cursa molt popular(Sobretot la de 12 km’s)

L’idea és començar a tornar a enganxar-me a les curses de muntanya, i pel perfil de la prova aquesta és ideal.
Faig la de 20 km’s i NO tinc idea de la posició que puc acabar fent ni el temps. A més, en aquesta zona sempre pots tenir el problema afegit de la tramuntana, ja que en els dies que bufa fort, fàcilment que en un tram o altre t’acaba petant a la cara (no va ser el cas).

Després d’un tram inicial que t’allunya de Pals en dirección a Masos de Pals, comencem ja a agafar camí, i després corriols, que ens porten al punt més alt de la cursa, per allà al km 6. Just després, és on parteix la cursa entre la de 12 i la de 20. A partir d’aquí, i un descens no massa tècnic, agafem un corriol força llarg que segeuix una linia eléctrica. És la primera vegada que corro sobre SORRA!!! Això és nou, ja que normalment troves terrenys molt més durs(Pedra massissa, camins, corriols de terra, prats… però mai amb sorra). La verita tés que és una sensació nova, no massa bona per córrer i encara menys, per poder-te marcar un ritme constant(La gent intentava desviar-se una mica del camí i córrer entre matolls). Passat aquest tram, trobem gairebé fins al final una zona molt trencacames, on sobretot hi ha molt perill de fer-te una girada de peu. Pel tipus de bosc(Pi), i la pedra que trobem(Moltes roques “sueltes”), fan que s’hagi de córrer amb molta atenció, sobretot en les baixades, que és quan més velocitat agafes.(Constantment estàs esquivant pedres i arrels dels abres)
Finalment arribem a l’últim tram de 2 km’s aprox. On ja recuperem l’asfalt inicial i que ens porta fins a Pals.

Les sensacions durant la cursa, tenint en compte que fa 2 anys que no corro, han estat molt bones, ja que sobretot al final, he pogut agafar un ritme alt que m’han permès recuperar posicions. Finalment acabo 14è amb un temps de 1h 57 minuts.
Bernat Molist

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada