16/7/11

ÀGATA NOGUÉ: 25 anys amb un rècord d'Espanya

L'Àgata Nogué va ser una gran atleta, per aptituds, caràcter, esforç,..., i de fet queda palés amb una marca encara vigent, 9'20"44 rècord d'Espanya de 3000m. en categoria juvenil , que aquest diumenge 17 de juliol  compleix 25 anys que es va aconseguir. Va ser ens els primers campionats del món junior celebrats a Atenas el 1986, on l'Àgata hi va participar essent encara juvenil.
Moltes Felicitats


Per valorar aquesta marca en Carles Baronet (expert en estadística d'atletisme) ens ha fet un recull de les millors marques espanyoles i dels rècords mundials d'aquesta prova i categoria:


Records Juvenils 3 000m


El record d’Espanya que ostenta l’Agata es el 32è millor record nacional de tots els paisos del món. El mèrit del seu registre però radica en que només cinc records nacionals vigents van ser aconseguits per atletes que tenien 16 anys com seria el cas de l’Agata que encara no els havia complert.
Hem de considerar que normalment en el segón any de categoria es quan la major part d’atletes aconsegueixen els millors registres.
Finalment, esmentar, que el record de l’Agata es el catorzè record nacional més antic de tots els paisos, la qual cosa té molt més mèrit encara si pensem que després d’ella a l’estat espanyol van sorgir atletes de la talla de Julia Vaquero, Marta Dominguez i Nuria Fernández que com es pot comprovar en el llistat espanyol de les millors de tots els temps juvenils, surten molt darrera de l’Agata.


ranking español


Es aquí on la marca de l’Agata demostra la seva importància, més de 10 segons (tot un món) entre ella i la segona millor juvenil de tots els temps la corredora de Medina del Campo, Ana Isabel Gimeno.

Destacar, com he dit abans, que darrera l’Agata apareixen atletes de la talla de la Julia Vaquero, 9.39.65 amb 17 anys); la Marta Dominguez 9.47.03 amb 16 anys, i la Nuria Fernández amb 9.51.43 amb 15 anys.
Finalmente esmentar que una atra osonenca, Lourdes Miquel consta com a 6ª juvenil de tots els temps, i que l’Ester Pozas que no surt a les llistes seria l’altra atleta osonenca que hauria baixat de 10 minuts essent juvenil.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada