10/6/10

CURSA 3 COMARQUES D'ALPENS


Aquest passat diumenge és va disputar la 21 edició de la cursa 3 comarques d’Alpens amb la participació de l’Àgata Nogué, l’Anna Parramon i l’Adelaida Nogué, aquesta és la crònica que ens ha fet l’Àgata:

La cursa va ser de 26 quilòmetres i mig amb un desnivell acumulat de 1060m, això més o menys vol dir que hi havia força desnivell, amb pujades fortes i molt fortes i baixades ídem. La Cursa transcorria per corriols, fresques fagedes, camins de vaques, boscos de pins i pics, amb una vista dels Pirineus Orientals i del Lluçanés inmillorable.
La cursa començava amb 9-10km de tobogans, pujades i baixades que més o menys et permetien córrer, llocs més ràpid i llocs més lent, a partir del quilòmetre 9-10 era quan començava el desnivell en positiu,(vol dir pujada), que ens portava a Sta Margarita. I quines vistes i sensacions més espectaculars i magnífiques, valia la pena esbufegar fins dalt per poder gaudir de la plenitud que sent el teu cos i la teva ment. Després una baixada per recuperar-te per tornar a enfilar una altra pujada que ens feia arribar a dalt del puig Cornador, “quina meravella”. Sort n’hi ha que quant et fan pujar tant arribes a  llocs que realment val molt la pena. A partir d’aquí un tros pla i baixada fins arribar al fatídic quilòmetre 21-22 amb una altra pujada d’aquelles que fan por, que no s’acaben mai, que el nas et toca a terra, que és impossible córrer per no dir caminar i que les cames fan mal, mal… de debò, sembla que hagin d’explotar per quedar en bocinets i  formar part de la muntanya, per acabar assolint el Puigdon. Després queden els últims quatre quilòmetres de baixada per corriols de pedres que al principi et recuperes i després renegues, perquè després de 22km les cames ja no formen part del teu cos, cada trepitjada a terra veus les estrelles fins que arribes a la plaça del poble on hi ha l’arribada plena de gent que celebra amb tu haver pogut acabar la cursa.
He de destacar l’ambient, l’organització, els controls, els avituallaments molt ben col.locats, la gent animant, va ser tot excel.lent. Felicitats Alpens.

Des d’aquest blog a tota la gent del poble que surtiu a córrer, us animo i encoratjo que probeu alguna cursa de muntanya . Potser la primera que no sigui tant llarga sinó d’uns 10-15 quilòmetres , perquè crec us agradarà i en disfrutareu.
El dia 20 de juny n’hi ha una a Sant Bartomeu del Grau de 10 quilòmetres i és al costat de casa. Ànims!!!

Àgata

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada